Onze productenVleesvee

Op ons bedrijf worden de dieren nauwlettend verzorgd. Nalatigheid en niet perfect verzorgde dieren laat zich voelen in het rendement en uiteraard in de financiële opbrengst.
De vetdieren worden in ruime groepsboxen gehuisvest. Alle regels van mesten en huisvesting zijn volgens de regels van het Merituslastenboek (het kwaliteitslabel van de VLAM). Een externe en erkende controleorgaan controleert jaarlijks ons bedrijf.
Dagelijks worden de dieren 2 maal gevoederd en krijgen ze vers stro en worden gecontroleerd op ziekten. Zowel voeder als drinkwater zijn voorhanden en kan naar lust worden opgenomen.Het voeder voor de dieren zorgt voor een optimale groeizekerheid en bestaat uit:
Traceerbaarheid:

Bij elk dier hoort een Sanitel-identiteitskaart. Dit is een plastieklabel dat een uniek nummer bevat en ieder dier in elk oor heeft. Gedurende het hele verwerkingsproces van de voedselketen blijft dit nummer de basis van de traceerbaarheid. Zo kan je de voorgeschiedenis van elk dier volgen van boer tot bord of van riek tot vork.